cursus zeis 2016 maaien

Het redactieteam van Groenbezig stelt zich voor

Groenbezig heeft een redactieteam met vrijwilligers uit heel Overijssel, met ieder zijn of haar eigen specialiteiten. Deze redactieleden ga je als groene vrijwilliger misschien wel tegenkomen in Overijssel. Ze zijn nieuwsgierig en willen jou en jouw vrijwilligerswerk voor het voetlicht brengen. In dit artikel stellen de redactieleden zich zelf voor. Heb je iets bijzonders, iets wat je graag wilt delen met andere groene vrijwilligers of belangstellenden? Neem dan contact op met het redactieteam.

Nico

Ik ben Nico Kloek en wandel al meer dan 20 jaar met grote regelmaat. Mooie landschappen zien en genieten van de natuur. Dat leg ik graag zo mooi mogelijk vast. Ik wandel en fotografeer zowel in Nederland, in Europa als over de hele wereld.

Sinds de digitale fotografie heb ik een weblog met fotoverhalen om zo een impressie te geven van mijn beleving met reizen en wandelen. Sinds eind 2011 heb ik een eigen website. Met deze fotoverhalen probeer ik o.a. andere mensen enthousiast te maken voor al die gouden momenten die je in de natuur kunt beleven. Sinds enige tijd ben ik ook regelmatig op stap om foto-opdrachten te doen voor natuurorganisaties zoals Landschap Overijssel, IJssellandschap, Gelders Landschap en Natuurmonumenten. De hoeveelheid jassen aan mijn kapstok neemt dan ook toe…

De combinatie foto’s en verhalen heeft me nu bij Groenbezig gebracht. Ik hoop hier bij te kunnen dragen aan doelstellingen van Groenbezig om mensen enthousiast te maken voor groen vrijwilligerswerk. Als vrijwilliger ben ik verder onder meer actief bij de Vliegende Brigade die leuke kortdurende klussen uitvoert voor (zeldzame) dieren en planten in nood in Overijssel.

Nico Kloek
Nico Kloek

Freek

Ik ben Freek Aberson en werk al 9 jaar als vrijwilliger voor Natuur en Milieu Overijssel als communicatieadviseur en webcontent medewerker. Binnen Groenbezig houd ik me bezig met de website, de structuur van Groenbezig. Ik ontvang en lees alle binnenkomende berichten. Met het redactieteam verdelen we (vervolgens) de berichten en maken we de interviews en de artikelen.

Als adviseur communicatie werk ik vanuit huis als zelfstandige.

Freek Aberson
Freek Aberson

Lucy

Mijn naam is Lucy Alijk. Ik heb bijna mijn hele leven in de Rijnmond gewoond. De liefde bracht mij naar Enschede, waar ik ook verliefd werd op de mooie, afwisselende Twentse natuur. Wat is het heerlijk om hier te wandelen of te fietsen!

Ik word blij van alles wat groeit en bloeit, vliegt, loopt en kruipt. Daarom wil ik een bijdrage leveren aan bescherming en behoud van de natuur. Dat hoop ik vooral te doen door de verhalen van de natuurvrijwilligers in Twente te vertellen. Heb je een leuk of interessant initiatief? Dan zet ik mijn pen – en 35 jaar ervaring als tekstschrijver – graag in voor jouw verhaal.

Lucy Alijk
Lucy Alijk

Femke

Mijn naam is Femke van Stratum. Als communicatieadviseur schrijf ik graag en ben ik altijd op zoek naar mooie en interessante verhalen. Ik ben werkzaam als communicatieadviseur bij Hogeschool Saxion en run mijn eigen communicatiebedrijf, Van Stratum Communicatie. Als grote natuurliefhebber, met een passie voor duurzaamheid en milieu, ben ik betrokken bij het redactieteam van Groenbezig. Daarmee hoop ik bij te dragen aan het delen van de verhalen over de groene initiatieven in bijvoorbeeld de mooie regio Twente, waar ik woon en waar ik graag door de natuur struin.

Femke van Stratum
Femke van Stratum  -  femke

Britta

Ik ben Britta Schmidt. Na jaren in Maastricht te hebben gewoond, geniet ik nu samen met mijn man in Nieuwleusen van ons pensioen. Ik studeerde sociale-geografe in Groningen, nog steeds kijk ik met veel nieuwsgierigheid, en soms verbazing, hoe de mens omgaat met haar omgeving. Ik heb mijn hele leven graag en veel gewandeld. Ik schreef als vrijwilliger ruim tien jaar voor de website van de stichting Wandelnet en maak nu nog steeds knopenrondjes voor de Wandelzoekpagina. Wandelen en natuur zijn voor mij onlosmakelijk verbonden. Het is prachtig om te zien hoeveel mensen zich met hart en ziel inzet voor het behoud van die natuur. Hun verhalen schrijf ik graag op.

Britta Schmidt
Britta Schmidt

Hannelore

Ik ben Hannelore Börger en ik ondersteun het redactieteam vanuit Natuur en Milieu Overijssel. Als projectleider richt ik me vooral op de groene vrijwilligers in Overijssel en op educatie. Voor Groenbezig zorg ik ervoor dat de artikelen van het redactieteam niet allemaal tegelijk geplaatst worden.

Ik woon in Groningen en sinds kort ook in Zwolle. Ik ben volop bezig de mooie provincie Overijssel te verkennen, liefst in de boot of wandelend.

Wil je meer weten over het redactieteam, of wil je je bij ons aansluiten? Neem dan contact met mij op.

Hannelore Borger
Hannelore Borger

Erik

Ik ben Erik de Kruif en ik ondersteun vanuit Landschap Overijssel het redactieteam. Ik zorg voor de link tussen het redactieteam en de website en probeer de wensen te vertalen in realiteit.

Ik woon in Zwolle in een ecowijk en probeer daar in de gemeenschappelijk beheerde tuin ruimte te maken voor biodiversiteit. Veel aandacht dus voor bloemen, en ook is er een boomgaard aangelegd, staan er een insectenhotel en een takkenril voor egels en muizen.

Ik werk bij Landschap Overijssel op de afdeling Vrijwilligerswerk, waar we veel groene vrijwilligers een passende plek bieden om hun kwaliteit en passie op een goede manier in te zetten.

Erik de Kruif
Erik de Kruif  -  erik de kruif