foto boom omarming 2
4

Kennismaken met Groenbezig

Wat is Groenbezig

Groenbezig is het platform voor de groene vrijwilliger in Overijssel. Je vindt daar de cursussen en workshops die aangeboden worden door de vrijwilligersgroepen en door de groene organisaties die werken met vrijwilligers. Als vrijwilligersgroep kan je evenementen en activiteiten plaatsen, maar ook je vacatures, je cursussen en je workshops. Met een verhaal kan je werkgroepen of vrijwilligers in het zonnetje zetten en anderen inspireren. Die verhalen kun je zelf schrijven, maar je kan ook een lid van ons redactieteam uitnodigen.

Het doel van dit platform is het groene vrijwilligerswerk in Overijssel makkelijk toegankelijk te maken en nieuwe mensen te enthousiasmeren zich in te zetten voor beheer en behoud van het groen in onze provincie. En natuurlijk om daarover vol enthousiasme te vertellen.

Vanuit Groenbezig kan je direct je artikelen doorplaatsen op diverse sociale media om je activiteiten nog meer voor het voetlicht te brengen. Zo kunnen jouw berichten via dit netwerk veel mensen bereiken als mogelijke deelnemer of vrijwilliger.

Waarom wil jij (ook) op Groenbezig?

 • Je organiseert een activiteit en je wilt het iedereen laten weten
 • Je organiseert een cursus en die komt niet (altijd) vol; je kunt een cursus/aanbod plaatsen
 • Je hebt iets bijzonders gevonden/gedaan/ervaren (met je groep) en wilt dat delen
 • Je vereniging is volgens jou niet actief genoeg en je bent op zoek naar nieuwe ideeën of vrijwilligers
 • je wilt weten welke groepen er nog meer in jouw omgeving met (ongeveer) hetzelfde bezig zijn; je kunt een afspraak maken. Wat organiseren andere groepen waar jij van kunt leren?
 • je hebt op Groenbezig een site/pagina tot je beschikking waarop je aanbod cursus en activiteiten kunt plaatsen, die buiten jouw gebruikelijke doelgroep gelezen kan worden
 • je hebt een platform om je te presenteren voor anderen die jou niet kennen en niet in jouw netwerk zitten.
 • we hebben een reporter die jouw groep/activiteiten voor het voetlicht kan zetten
 • we hebben een netwerk en social media die jouw activiteiten (verder) kunnen verspreiden
 • je wil jezelf verrijken, maar welke cursussen worden er in Overijssel / in mijn omgeving aangeboden?
 • Groenbezig is er voor alle groene vrijwilligers. Het is leuk om de ideeën van anderen te zien, om inspiratie op te doen.
 • je bent op zoek naar mensen die nieuwe plannen voor jouw club kunnen verwezenlijken.
 • je bent op zoek naar ideeën om jouw groen vrijwilligerswerk nog leuker te maken
 • je hebt vragen over financiering, verzekering en veilig werken; op Groenbezig staat een overzicht
 • je hebt vragen over het werven van vrijwilligers of het betrekken van jongeren bij jouw werkzaamheden
 • je komt met andere groepen in contact waarvan je kunt leren of samen mee kunt optrekken
Op zoek naar boerenlandvogels
Op zoek naar boerenlandvogels

Het redactieteam

De leden van het redactieteam schrijven verhalen over activiteiten van vrijwilligersgroepen, over bijzondere ontwikkelingen op het gebied van groen vrijwilligerswerk en natuur, over bijzondere cursussen, ontmoetingen in de natuur en eerste ervaringen met vrijwilligerswerk. Nieuwe boeken worden van een recensie voorzien en groene vrijwilligers worden voorgesteld.

Maak kennis met dit team en nodig ze uit.

Gezamenlijk initiatief

Groenbezig is een initiatief van Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel, mede gefinancierd door de provincie Overijssel. De Groene Loper Overijssel, Bijenbeweging Overijssel, Staatsbosbeheer, Stichting IJssellandschap en IVN hebben zich bij dit platform aangesloten. Net als meer dan tweehonderd lokale en regionale vrijwilligersclubs...

Ik wil zelf al aan de slag, maar hoe dan?

Als jouw groep al is aangemeld, dan kan je direct aan de slag met de Gebruikershandleiding. Klik hieronder en zet jouw foto's, jouw groepsinformatie, jouw cursussen en activiteiten op d site.

Bijgevoegd ook een kort overzicht "Starten met Groenbezig". Zie hieronder het document, dat je kunt downloaden. Veel plezier.

Heb je vragen? Stel ze via dit emailadres aan de beheerders van Groenbezig.

Starten met Groenbezig - een kort overzicht

Ben jij al Groenbezig? (download document)