NKL Kruidenakker Bornerbroek juni 2017 (24) (Large)
Bloemenlint Enschede

Groene Loper Enschede

Het project Groene Loper Enschede verbindt bestaande groene initiatieven en maakt deze initiatieven zichtbaar, zodat zoveel mogelijk mensen in aanraking komen met de natuur dicht bij huis.

Welkom bij de Groene Loper Enschede

De Groene Loper Enschede maakt onderdeel uit van de Groene Loper Overijssel, een provinciaal project om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit. Een mooie manier om dat te doen is door de vele lokale groene (buurt)-initiatieven in Enschede van klein tot groot, met elkaar kennis te laten maken en beter zichtbaar te maken. De Groene Loper Enschede organiseert daarom netwerkbijeenkomsten, gezamenlijke activiteiten en adviseert over financiering van groene initiatieven.

Nieuwtjes vind je ook op onze Facebook Pagina. Lees, kijk, like en blijf op de hoogte.

Ondersteuning voor groene projecten in Enschede

In Enschede zijn verschillende plekken waar je voor ondersteuning terecht kunt voor jouw (groene) initiatief, op diverse thema’s.

Informatie over budgetten voor groene initiatieven

De doelen van de activiteitenbudgetten van de Groene Loper Enschede zijn om:

  • Biodiversiteit te versterken
  • Nieuwe doelgroepen te betrekken bij groen in de stad
  • Samenwerking te stimuleren met andere organisaties en initiatieven

Heb jij voor een nieuw initiatief of een nieuw project budget nodig? Groene Loper Enschede heeft een subsidiewijzer samengesteld, speciaal voor groene initiatieven. Heb je vragen over subsidiemogelijkheden voor je groene initiatief, neem dan contact met ons op via groeneloperenschede@gmail.com

Ondersteuning bij vrijwilligers

Werk je als initiatief met vrijwilligers, of wil je dit gaan doen? Dan is M-Pact een partij die ondersteuning kan bieden aan jouw initiatief. M-Pact is een samenwerking tussen het voormalige Vrijwilligers 053 en de Volksuniversiteit Enschede. M-Pact beheert een (vrijwilligers)vacaturebank. Ook kun je bij hen terecht voor praktische informatie over o.a werven & behouden van vrijwilligers, de vrijwilligersvergoedingen, VOG en nog veel meer.

Natuur en Milieu Overijssel bracht een brochure uit over werken met vrijwilligers. Lees hier meer over de zes stappen van het binden & behouden van vrijwilligers.

Voor wie?

Er zijn veel mensen in Enschede actief om hun eigen omgeving en buurt groener te maken. Bijvoorbeeld door geveltuintjes aan te leggen, een wijkmoestuinproject te beginnen, een natuurspeelplek te ontwikkelen, het zaaien van bijen en vlinderbloemen of stadslandbouw te bedrijven.

Groene initiatieven in Enschede kunnen budget aanvragen bij https://www.enschede.nl/idee-voor-jouw-wijk-of-buurt-jij-maakt-de-buurt

Andere financiële suggesties via onderstaande link "Geld en financiering".

Bloemenlint Enschede
Bloemenlint Enschede