Terug naar overzicht

Word bijengastdocent in Overijssel

Overijssel
Besturen, Organiseren, Landschapsbeheer, Communicatie en PR, Vinden en binden van vrijwilligers, Betrekken van jongeren, Natuurkennis

Ben jij net als wij gefascineerd door bijen? Vind je het een leuke uitdaging om jouw enthousiasme voor bijen over te brengen op kinderen in het basisonderwijs? Dan is bijengastdocent beslist iets voor jou! De bijengastdocenten zijn vrijwilligers. Zij geven lessen in de klas en in het veld en kunnen daarbij gebruik maken van een veelheid aan prachtige lesmaterialen van de Bijenbeweging. Het eerste deel van de training beslaat informatie over de wilde bij, waarbij een ervaringsdeskundige van EIS betrokken is. In het tweede deel van de training komt de didactiek aan bod. Beide trainingen duren twee uur en vinden op een centrale locatie in Overijssel plaats.

Voor de volgende gemeenten zoeken we nog een bijengastdocent:

Almelo, Haaksbergen. Hengel, Losser, Olst-Wijhe, Ommen, Oldenzaal, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Tubbergen, Wierden en Zwartewaterland

Bijencampagne basisscholen

Regelmatig organiseren wij samen met de natuureducatie centra van Overijssel een bijencampagne voor basisscholen ‘Scholen voor Bijen’. We bieden verschillende zaadmengsels aan en er is nieuw lesmateriaal beschikbaar van Nederland Zoemt. Hierin aandacht voor de verschillende soorten bijen, het belang van en bijen voor de bestuiving en de leefomstandigheden. Daarnaast kunnen 10 scholen in aanmerking komen voor een workshop bijenhotel maken. Instructies en geld voor materialen worden voor deze workshop verzorgd. Meer informatie over Scholen voor Bijen zie op onze website.

Belangstelling?

Wil je meer weten of je aanmelden als bijengastdocent voor scholen in jouw gemeente? Neem dan contact op met Livia Leysen van de Bijenbeweging Overijssel. Tel: 038-4250976 of mail: leysen@natuurenmilieuoverijssel.nl.