Terug naar overzicht

Vrijwilligers Deventer Duurzaamheidscentrum gezocht!

8 februari 2020
Grote Kerkhof 1 Deventer
Organiseren, Communicatie en PR, Vinden en binden van vrijwilligers, Betrekken van jongeren, Netwerken en samenwerken

Het wordt steeds duidelijker dat de problemen zoals klimaatverandering en achteruitgang van biodiversiteit groot zijn en dat we dat allemaal samen aan moeten pakken. Maar veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen en wat nu echt impact heeft. Er is grote behoefte aan een structureel aanbod van kennis, informatie en goede praktijkvoorbeelden uit de eigen omgeving.

Wij zijn op zoek naar jou!

Daarom heeft De Ulebelt samen met Deventer Energie en een groep betrokken vrijwilligers een plan ontwikkeld voor een duurzaamheidscentrum in de stadsetalage van het Deventer gemeentehuis. Doelstelling is om bewoners en bedrijven op weg te helpen door te informeren, te inspireren en te mobiliseren om in actie te komen. Daar zijn veel partijen bij betrokken die zich willen laten zien met hun initiatieven, hun aanbod en hun ambities. De gemeente heeft groen licht gegeven, voor een periode van twee jaar. Het centrum opent op 8 februari 2020 haar deuren.

Om dit voor elkaar te krijgen zijn we nog op zoek naar vrijwilligers, zowel in de voorbereidingsfase, als straks voor de bezetting. Heb je belangstelling hiervoor en affiniteit met duurzaamheid? Vind je het leuk om het daar met anderen over te hebben? Heb je een halve of hele dag per week ter beschikking daarvoor? Dan zijn wij op zoek naar jou!