Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 265.000 ha natuur die we beschermen, die je kunt beleven en die we samen met en voor anderen duurzaam benutten. Onze medewerkers worden daarbij geholpen door duizenden vrijwilligers. Zonder hen zouden wij onze diensten en producten niet kunnen aanbieden. We zijn dan ook trots op onze vrijwilligers en ondersteunen hen zo goed mogelijk om hun passie voor natuur in te zetten en te delen met de bezoekers van onze terreinen.

Ambassadeurs
Vrijwilligers zijn onze ambassadeurs in de samenleving. Ze vertellen de verhalen over onze natuurgebieden aan schoolklassen, gezinnen en natuurliefhebbers; ze organiseren en begeleiden activiteiten en geven voorlichting.Maar ze helpen ook mee in het beheer van de terreinen. Ze verrichten snoei- en onderhoudswerkzaamheden en inventariseren en monitoren populaties vogels, vlinders en planten in een gebied. Bovendien helpen ze mee om onze organisatie draaiende te houden. Ze zijn onze gastvrouwen en gastheren in buitencentra en verrichten administratieve werkzaamheden op kantoor.

Ogen en oren
En minstens zo belangrijk: vrijwilligers zijn onze ogen en oren in het contact met burgers en bedrijven. Zij horen wat er speelt en welke vragen en dilemma’s er leven onder onze bezoekers en welke goede ideeën zij hebben voor onze terreinen.

Ben jij iemand die het leuk vindt om buiten aan het werk te zijn of mensen te laten meegenieten van je kennis van en enthousiasme voor natuur? Word dan vrijwilliger bij Staatsbosbeheer. Neem voor meer informatie contact op met de locaties hiernaast.