EnHOe

Bij EnHOe kun je meehelpen bij het onderhoud van de natuur. Iedereen is welkom om mee te doen. Je kunt werken in je eigen tempo en naar eigen vermogen. We willen lawaai en onrust in de natuur vermijden. Daarom werken we met handgereedschap (zoals zagen, snoeischaren en spaden). EnHOe organiseert jaarlijks meer dan zestig ochtenden natuurbeheer voor en door vrijwilligers. Meestal in natuurgebieden in de buurt van Enschede, Hengelo en Oldenzaal. Hoe vaak en bij welke van onze drie groep(en) je wilt meedoen bepaal je zelf. Onze groepen werken meestal van 9 tot ongeveer 13 uur. Wil je regelmatig aan de slag bij EnHOe? Registreer je dan als lid (dit is gratis). Je kunt dan ook meedoen met andere activiteiten zoals excursies en cursussen en korting krijgen o.a. bij de aanschaf van goede werklaarzen. Leden van EnHOe krijgen om de twee weken een nieuwsbrief via e-mail. Daarin staat het EnHOe-nieuws en de uitnodiging voor het werk op de eerstvolgende zaterdag. Deelnemers aan de donderdag- en de vrijdaggroep krijgen ook informatie per e-mail.

Klik hier voor de agenda

Bijeninitiatief van Natuurwerkgroep EnHOe

Contactpersoon: Jan Willem ten Cate
Mail

Telefoon: 06-31.3.7.41.10

We zijn werkzaam op Recreatie/natuur gronden. Locatie (meer dan 5 hectare) als Smalenbroek, Aamsveen, Stroink. We werken samen met gemeenten en terreinbeheerders.

Actiepunten van ons:

  • Bewust geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen;
  • Kleinschalig onderhoud t.b.v. biotoopbehoud en -verbetering;
  • We laten ons leiden door de terreinbeheerders van Landschap Overijssel en Natuurmonumenten.

Vanuit onze NWG werken we in meerdere natuurterreinen van Landschap Overijssel, Natuurmonumenten en particulieren. 't Betreft kleinschalig onderhoud (o.a. bestrijding invasieve exoten al bospest en springbalsemien) waar de bij mee profiteert in verschillende biotopen. Gerichte acties voor de bijen staan bij ons (nog) niet op het programma.