eenworkshopinhetveld

Groenbezig Festival 2024

Groene organisaties uit Overijssel nodigen alle vrijwilligers uit die actief zijn in het groen voor een inspirerende en gezellige bijeenkomst! Ook groene initiatiefnemers zijn van harte welkom.

Plaats: het HOFtheater te Raalte 
Datum: vrijdagmiddag 5 juli
Tijd: van 13.00 tot 17.30 uur.

Kernwoorden
verbinden - inspiratie - kennisuitwisseling - vieren van de natuur

Dagvoorzitter Daphne Teeling

Daphne is directeur van IVN Zuid-Holland/Zeeland én vrijwilliger bij IVN Delft. Zij is daarom goed op de hoogte van de wensen en passies van groene vrijwilligers. Vandaag leidt ze ons door de dag heen.

Blokkenschema van het programma

Keynotespeakers

  1. Marco van Es - Let Children Eat Dirt
  2. Kenneth Rijsdijk - Verhalen over de Heg
definitieve uitnodiging
definitieve uitnodiging  -  NMO

Vrijdag 5 juli 2024

Deze dag is bedoeld voor alle vrijwilligers die betrokken bij groen vrijwilligerswerk in Overijssel. Of je nu bij IVN, KNNV, Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Staatsbosbeheer, IJssellandschap, Twickel of Natuurmonumenten actief bent, dat maakt niet uit.

Maar ook initiatiefnemers van groene buurtinitiatieven, adoptieterreinen, groene schoolpleinen e.d. zijn van harte welkom.

Kortom: ben je als vrijwilliger bijvoorbeeld actief met wilgenknotten, als natuurgids, natuurfotograaf, monitoorder, dan zien we je graag!

Voor ons zijn de doelen van het Groenbezig Festival samen te vatten met:

  • Kennis én uitwisseling
  • Feesten én bedanken
  • Ontmoeten én inspireren.

Zie meer over het programma hieronder...

Britta Schmidt
Britta Schmidt

Programma

Het programma is bijna voltooid. Er zijn inspirerende lezingen, excursies en workshops over een keur aan onderwerpen zoals wilde bijen, story-telling, groene schoolpleinen, natuurfotografie, eetbare natuur, bosbaden, landschapsbiografie, hoogstamfruit, knotwilgen en (veel) meer.

Het voorlopige programma is te zien via de blauwe knop hieronder. Het programma kan de komende weken nog worden aangepast.

Je kunt op het Festival zelf een aantal keer kiezen uit deze lijst met excursies, workshops en lezingen, maar ook deelnemen aan korte pitches, bezoeken van informatieve stands, kennismaken met andere vrijwilligers en genieten van het mooie weer.

Groenbezig Festival uitnodiging

Nieuw op Groenbezig?

Als je voor het eerst op Groenbezig bent, dan kun je met onderstaande blauwe knop jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief Groenbezig, die eenmaal per kwartaal verschijnt. Je krijgt dan inspirerende verhalen van en over andere vrijwilligers die óók groen bezig zijn.

Ook kun je op Groenbezig zoeken naar nieuwe vacatures, (groene) cursussen, activiteiten en groepen bij jou in de buurt. We verwelkomen je graag in het Groenbezig-netwerk!

Groene organisaties

Groenbezig Festival is een samenwerking van: Natuur en Milieu Overijssel, IVN, KNNV, Landschap Overijssel, Natuur voor Elkaar, Staatsbosbeheer, IJssellandschap en Twickel. Ook Natuurmonumenten is betrokken bij het Groenbezig Festival.

Het Groenbezig Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.