Langs de wandelroute
Terug naar overzicht

Wilde Planten cursus in Raalte

Raalte
Natuureducatie, Natuurkennis, Biodiversiteit, Natuurbeleving

Wilde Planten cursus in Raalte

Dit voorjaar organiseert IVN Raalte, in samenwerking met Floron Nederland, een cursus om wilde planten te leren (her)kennen. Door meer te weten te komen over planten en bloemen, over hun onderdelen, en over hun groeiplekken bij voorbeeld, krijg je ook steeds meer bewondering voor de veelheid en verscheidenheid die de natuur biedt. Het determineren van planten krijgt de nodige aandacht. Na deze cursus zie je en geniet je meer als je buiten bent. Normaal gesproken is de online cursus van Floron veel duurder. Nu, in samenwerking met IVN Raalte, betaalt u maar €35,- voor 14 wekelijkse lessen online, en zes bijeenkomsten in en rond Raalte. Twee van die bijeenkomsten zijn excursies, vier zijn vooral workshops in het determineren. Ze worden gehouden in gebouw Helpende Handen aan de Westdorplaan. U dient wel te beschikken over de Flora van Heukels (24ste druk) en een loep: die kosten komen voor de meesten nog erbij.

De online lessen kunt u op eigen gelegenheid achter de eigen PC volgen. Tussen half maart en eind juni wordt wekelijks een les geplaatst. De fysieke bijeenkomsten vinden plaats op 20 maart, 24 april, 15 mei en 12 juni: steeds op een maandagavond van 19.30u- 21.30u. Een van de excursies is op 11 juni, de andere plannen we in overleg met de deelnemers. Er is een minimum van 5 en een maximum van 24 deelnemers.

Als u mee wilt doen moet u zich uiterlijk 12 maart opgeven bij hannekevanderkroft@gmail.com. Daar kunt u ook terecht voor vragen. Evenals bij Jan Hendriks: hendriks1949@kpnmail.nl

We hopen velen van u even enthousiast te maken als wij zijn over hoe mooi en veelzijdig de natuur om ons heen nog steeds is.