Terug naar overzicht

Workshop Welkom in ons Landschap

6 oktober 2018
Dalfsen
Communicatie en PR, Natuureducatie, Bezoekers ontvangen

Welkom in ons Landschap

Tijdens deze workshop krijg je diverse basisvaardigheden aangereikt om op een leuke en gemakkelijke manier een gesprek aan te gaan over het landschap. Maar ook hoe je passie kunt overbrengen en mensen een beetje meer betrokken kunt krijgen op een prettige, ontspannen manier die bij jou past.

Naast deze leuke contacten leren we je ook omgaan met klachten en minder leuke zaken zodat jij je werk als vrijwilliger met plezier kunt blijven doen. En uiteraard leren we je hoe de materialen werken zodat je niet staat te puzzelen op locatie.

LET OP: Beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Resultaat

Na deze workshop je je gesterkt om je taak uit te voeren. Je leert om jouw passie voor het landschap op een 'eigen' manier over te brengen aan het publiek zonder te overdrijven en jouw sterke kanten in te zetten. Daarnaast voorzien we je van de nodige kennis om lastige vragen te beantwoorden.

Voor wie?

Voor iedereen die in contact is met groen publiek, zoals boswachters, schaapherders, promotievrijwilligers, gidsen, mentoren en activiteitenbegeleiders. Kortom voor iedereen die een publieke taak voor Landschap Overijssel of een andere natuur/landschapsorganisatie uitvoert.

Programma

9.00 ontvangst en inloop met koffie/thee

9.30 start met voorstelrondje

10.15 uitleg programma en achtergronden

10.30 een goed begin. Contact leggen en dan…

Pauze

contact leggen en dan… deel twee

12.30 lunch

13.15 moeilijke vragen

14.00 uit de praktijk en zelf oefenen met de materialen, inrichten kraam.

15.00 thee en afsluiting

15.30/16.00 einde

Tijd

We beginnen om half tien en zijn rond half vier klaar.

Info & kosten

Voor vrijwilligers van Landschap Overijssel is deze cursus gratis. Leden van andere groene vrijwilligersgroepen/organisaties in Overijssel betalen € 45,- per persoon, dit is incl. lunch en lesmateriaal!