Terug naar overzicht

Lekker buiten aan de slag en werken aan een prachtig speelbos. Iets voor jou?

Hengelo
Natuurbeheer of onderhoud, Betrekken van jongeren, (Moes)tuin onderhoud

Ben jij graag actief en houd je van lekker buiten werken in de natuur? Vind je het gezellig om samen te werken met andere natuurliefhebbers…. dan kom je bij onze speelbosgroep helemaal aan je trekken. Je helpt mee natuurspeelplekken te bedenken, bouwen en mooi te houden. Door jou kunnen heel veel kinderen zich naar hartenlust uitleven bij de klimheuvels, kruipbuis, wilgenhutten, strandje, beekoversteek en nog veel meer. Een natuurkenner hoef je beslist niet voor te zijn.

Wat ga je doen?

Eén ochtend in de week onderhoud je samen met anderen het speelbos. Je zorgt dat de natuurlijke speelplekken veilig zijn, je houdt de paden en het bos opgeruimd en je maait en hooit de graslanden. Al doende leer je meer over de natuur en het landschap en kun je dat delen met anderen. Je ontmoet een leuke club mensen, die jou begeleidt waar nodig. Er zijn boeiende cursussen en je bent natuurlijk verzekerd.

Kom gerust eerst eens langs in ons Beleefbos Weusthag aan de van Alphenstraat 15A in Hengelo (Ov.) (achter de ijsbaan) of neem contact op met Anton Hoenderboom Mail voor meer informatie of kijk op Website of onze Facebookpagina.

Het Beleefbos Weusthag is een activiteit van IVN Hengelo. Het IVN is een landelijke organisatie met 170 plaatselijke afdelingen. Natuureducatie is belangrijk voor het IVN, boeiende verhalen vertellen over de natuur, het landschap, het milieu. Hoe meer je weet, hoe meer je ziet, hoe meer je geniet: Beleef de Natuur.