IMG_20210220_143502
Terug naar overzicht

Start het jaar groen in Someren

14 January 2023
Someren
Landschapsbeheer, Bewonersinitiatief, Bomen planten, Biodiversiteit, Natuurbeleving

Kom je helpen?

Deze twee toekomstige heggeneigenaren hebben gronden om hun nieuw gebouwde woningen, omgezet van agrarische bestemming naar tuin. Hiervoor hebben ze een mooi plan bedacht voor biodiversiteitswinst. Eén van de nieuwe elementen hierin zullen gemengde heggen zijn. Ze werken hierin samen met andere buren. Dus op deze plantochtend wordt je warm onthaald door een blije buurt. Sfeer verzekerd! Meld je aan

Logo
Logo

Heggen zijn mooi, interessant en nuttig.

Zoals je wellicht in de media hebt gelezen, is het van enorm belang dat we de heggen en landschapselementen die Nederland ooit rijk was, zo snel mogelijk gaan herstellen. Dat is exact missie van de stichting Hoopheggen: Zoveel mogelijk heggen met zoveel mogelijk mensen”. Help jij mee?

Hoe ziet zo'n dag eruit?

Samen met de grondeigenaar maken we er een super gezellige plantdag van. Je komt een dagdeel heggen planten met een gemotiveerde, enthousiaste club mensen. Samen zet je de meters in de grond, eet en drink je gezellig met elkaar en na een dagdeel (veelal zaterdagochtend) ga je na de lunch weer voldaan naar huis. De klus is klaar. Je hebt een enorme directe impact gemaakt op het biodiversiteitsherstel van die regio!

Een actief uitje in de buitenlucht, geschikt voor jong en oud (want fysiek niet heel zwaar) en een hele concrete manier om een steentje bij te dragen aan onze prachtige natuur.