Terug naar overzicht

Ontdekking van de natuur, ondanks corona

in heel Overijssel
Natuurbeleving

Het zijn verwarrende tijden. De zon schijnt, de natuur barst uit zijn winterbelemmering, en toch moeten we binnen blijven? Dat is bijna niet vol te houden als je jonge kinderen hebt. Hieronder enkele tips als je toch wat wilt ondernemen.

Naar buiten, maar onder voorbehoud

Met de lente in volle gang is het jammer om niet naar buiten te gaan. Maar de berichten van organisaties als Landschap Overijssel, Natuurmonumenten en andere groene organisaties zijn helder: zoek elkaar niet met zijn allen tegelijkertijd op in parken en natuurgebieden. Blijf thuis als je niet fit bent of lichte ziekteverschijnselen vertoont die lijken op Corona. Je kan namelijk een bron zijn van verdere verspreiding.

>> tips om risico's bij buitenactiviteiten te verkleinen

Vanuit huis

Als je niet lekker voelt, of andere redenen hebt om niet ver naar buiten te gaan, ga dan op zoek naar de natuur in tuin of op het balkon.

  • Zoek bijvoorbeeld op instagram naar #despeurzoekersinactie met een aantal voorbeeld van activiteiten voor kinderen vanuit huis.
  • Of doe via de Vogelbescherming mee aan de vogelgeluidencursus. Je leert dan op een eenvoudige manier meer over vogels en hun geluiden.

>> gratis vogelgeluidencursus

Vlak bij huis

Samen met je kinderen vlakbij huis toch nog de natuur ontdekken, dat is wat je op deze site kunt zien

>> 40 dingen die je buiten met kinderen kunt doen

Toch de natuur in

Als je dan toch de natuur in wil, zoek dan een plek waar niet te veel mensen heen gaan en houd je aan de RIVM regels. Blijf op minimaal anderhalve meter van elkaar.

>> 10 activiteiten om te doen in de natuur