Terug naar overzicht

Mini cursus Bushcraft Almelo

24 augustus 2019
Almelo
Betrekken van jongeren, Natuureducatie, Natuurkennis

Groene Loper Almelo organiseert samen met bushcrafters Johan de Ruyter en Merijn Knippers een minicursus Bushcraft op 24 augustus 2019 van 10.00 - 16.00.

Minicursus Bushcraft Almelo

Bij Bushcraft gaat het om je thuis voelen in de natuur en die natuur zien als een enorme voorraadkamer gevuld met eten, drinken, slaapplaatsen en natuurlijke geneesmiddelen. Het lijkt iets voor de doorgewinterde kampeerder en buitenmens, maar deze Bushcraft-dag is voor iedereen geschikt. Voor jong en oud. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld samen met je zoon of dochter een dag terug naar de natuur te gaan?!

Tijdens deze Bushcraft-dag leer je, onder begeleiding van een doorgewinterde Bushcrafter, vuur maken zonder lucifers en boven dat vuurtje ga je vervolgens je eigen eten bereiden. Je leert hoe je veilig kunt werken met een mes. Door deze activiteiten ga je meer begrijpen, meer zien en vooral meer houden van de natuur en het echte “outdoor” leven!

Groene Loper Almelo organiseert deze dag op “Erve de Wateregge” in het buitengebied van Almelo.

Tijd: 10.00 - 16.00 uur
Prijs per twee personen (groot)ouder/verzorger-kind: € 40,00 incl. een firesteel, een goed mes voor de ouder/verzorger en een goed/veilig mes voor het kind; eten en drinken, een stoere pet en een geweldige ervaring om mee naar huis te nemen!
Aanmelden via www.deproeftuinen.nl