Terug naar overzicht

Meedoen met Stichting Natuur en Milieuraad in Hengelo en Borne

Hengelo
Ruimtelijke ordening, Beleidsbeinvloeding

Voel je je verbonden met Hengelo en Borne? En heb je idee├źn over een mooi, groen, duurzaam en veilig Hengelo en Borne? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Voel je je verbonden met Hengelo en Borne? En heb je ideeën over een mooi, groen, duurzaam en veilig Hengelo en Borne? Dan zijn wij op zoek naar jou. In Hengelo en Borne is onze ‘Stichting Natuur en Milieuraad Hengelo en omstreken’ actief: een onafhankelijke stichting die de leefbaarheid van de woonomgeving bewaakt. Dit doen we bijvoorbeeld door het beleid van de gemeente kritisch te volgen en te beïnvloeden. Daarnaast kijken we actief mee naar de mogelijke verbeteringen op het gebied van natuur en milieu in en om Hengelo en Borne. Extra inbreng kunnen we goed gebruiken. Onze aandachtspunten hierbij zijn o.a.:

  • Ruimtelijke ordening
  • Groenbeleid (bomen en plantsoenen)
  • Natuur en Landschap
  • Industrieterreinen
  • Milieu en energie

Kundig en betrokken
Dankzij kundigheid en betrokkenheid van de medewerkers helpt onze stichting om onze leefomgeving in Hengelo en Borne te verbeteren. Door vergaderingen van de gemeenteraadscommissies bij te wonen en vooroverleg met ambtenaren te voeren, brengen we in een vroeg stadium onze visie in, op een moment dat beleid nog gewijzigd kan worden. Door deze aanpak is de Natuur en Milieuraad niet snel op straat te zien. We zijn vooral achter de schermen actief.

Ook meedoen?
Actief zijn voor de Natuur- en Milieuraad is leuk en leerzaam. Je leert de politiek van nabij kennen en het geeft voldoening om de toekomst van Hengelo en Borne te kunnen beïnvloeden. De tijdsbesteding is geheel naar eigen wens. In een paar uur per maand of per week kan men al een wezenlijke bijdrage leveren. Belangstelling voor de activiteiten van de Natuur- en Milieuraad? Neem dan contact op met de secretaris Rob Lehr (nmrhengelo2016@gmail.com). Meer informatie is ook te vinden op http://www.nmrhengelo.nl.