Terug naar overzicht

Kinderactiviteitenteam op Bezoekerscentrum Hof Espelo

Weerseloseweg 259, 7522 PS Enschede
Organiseren, Vinden en binden van vrijwilligers, Betrekken van jongeren, Natuureducatie, Natuurkennis

Welkom op onze pagina! Wij zijn een groep van ca 10 enthousiaste vrijwilligers uit – met name- Enschede en Hengelo. Wij zijn de mensen achter al die leuke kinderactiviteiten én kinderfeestjes op het bezoekerscentrum. Met het hele team bedenken we het jaarprogramma, bereiden we alles voor en voeren het ook uit.

Proeven uit de natuur & Op pad met de boswachter

We organiseren gemiddeld 1x per maand op woensdagmiddag een open kinderactiviteit. Elke 1e donderdagavond van de maand is er overleg om de activiteiten voor te bereiden. Daarnaast organiseren we ook kinderfeestjes, dit is vaak op woensdag-, vrijdag- of zaterdagmiddag.

Proeven uit de natuur

Tijdens deze activiteit gaan we met tasjes op stap en verzamelen eetbare planten en bloemen. Op het erf van het Koetshuis bereiden we er vervolgens lekkere hapjes mee.Tijdens de voorbereidingen hebben we zelf heel wat leuke nieuwe dingen geleerd. Het is leuk om dit soort weetjes aan de kinderen over te brengen.

Op pad met de boswachter

Een spannende activiteit, want de boswachter neemt de kinderen mee naar plekken waar ze anders niet komen mogen. We leiden alles in goede banen en zijn aanspreekpunt voor de ouders die meelopen. Zo zorgen we er voor dat de boswachter zich in zijn verhaal helemaal op de kinderen kan richten.

Dit zijn zomaar willekeurig twee activiteiten die we kinderen aanbieden. Elk jaar bedenken we wel weer wat nieuws, zo blijven we onszelf ontwikkelen.

Heb je interesse om ons team te komen versterken? We kunnen vaak wel enthousiaste mensen gebruiken. Neem contact op!