Terug naar overzicht

Gastvrouwen en gastheren gezocht bij Bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek (Vasse/Mander)

Vasse
Organiseren, Communicatie en PR, Natuureducatie

Gastvrouwen en gastheren gezocht!

Het Dal van de Mosbeek is zo mooi dat landschap Overijssel er een bezoekerscentrum heeft. Het bestaat uit de watermolens Bels en Frans, en het Infocentrum IJs & Es. Het draait op bijna 40 enthousiaste vrijwilligers: molenaars, gastheren en gastvrouwen, activiteitenbegeleiders en gidsen.

Elke zondagmiddag laten gastheren en gastvrouwen Watermolen Frans zien aan de bezoekers en verkopen ze streekproducten.Veel wandelaars en fietsers lopen nieuwsgierig naar binnen als ze het waterrad zien draaien. Ze vinden het mooi om te zien hoe de molen graan maalt en om het verhaal daarover te horen! Kinderen en hun ouders vinden het ook leuk om samen papier te maken. Daar kunnen we veel over vertellen, want de molen was tot 150 jaar geleden een papiermolen.

Niet alleen Nederlanders komen een kijkje nemen, maar ook Duitsers, Belgen, Roemenen, Tunesiërs en zelfs toeristen uit Canada. Dat lezen we in het gastenboek, waarin ze enthousiaste reacties schrijven.

We organiseren leuke activiteiten, zoals een Oogstfeest en Waterfeest. Bijna het hele team van vrijwilligers werkt dan samen op zo’n dag, die we afsluiten met een gezamenlijke maaltijd.

Wil je meer informatie of wil je vrijwilliger worden?

Bel dan met Landschap Overijssel: 0529-401731 of meld je aan op: LINK

Het bezoekerscentrum bestaat uit meerdere gebouwen, waarin we je van harte welkom heten:

Infocentrum IJs & Es, Watermolen Frans en Watermolen Bels.

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers:

  • gastvrouwen en gastheren
  • molenaars
  • activiteitenbegeleiders
  • gidsen