Terug naar overzicht

Gezocht: Expeditiegidsen in de uiterwaarden van Zwolle

Zwolle
Betrekken van jongeren, Natuurkennis

Natuur en Milieu Overijssel zoekt expeditiegidsen voor Expeditie Wildernis in Zwolle. Dit is een educatieve struintocht vol uitdagende opdrachten voor leerlingen uit groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs. De expedities vinden plaats langs de uiterwaarden van Zwolle. De expedities zullen plaatsvinden van april t/m juli 2018. Expeditiegidsen krijgen een vrijwilligersvergoeding van Natuur en Milieu Overijssel.

Expeditie Wildernis

Expeditie Wildernis is een avontuurlijke struintocht voor leerlingen van groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs uit Zwolle. Tijdens de expeditie voeren de leerlingen verschillende educatieve opdrachten uit gericht op natuurbeleving. Als expeditiegids maak je de leerlingen enthousiast met een inleidend praatje en geef je duidelijke instructie over wat ze wel en niet gaan doen. Je zorgt er voor dat elk groepje de juiste materialen meekrijgt en spreekt met hen na wat ze ontdekt hebben. Als de klas vertrekt, controleer je nog even alle materialen en zorgt dat die weer op de juiste plek opgeborgen worden.

Expeditie Wildernis is onderdeel van het programma IJssel-Vechtdelta. De IJssel-Vechtdelta is één van de weinige gebieden in ons land waar de eeuwenoude strijd tegen het water nog altijd zichtbaar is: de uiterwaarden, de dijken, de woonterpen met boerderijen, de kolken en de kreken in het weidse landschap. Om deze reden bevat de expeditie bevat naast educatieve opdrachten gericht op natuurbeleving, ook opdrachten over het leven in een gebied als de IJssel-Vechtdelta.

Vaardigheden & Interesses

- Je hebt affiniteit met kinderen.

- Je bent geïnteresseerd in de natuur en je vindt het leuk om je hierin te verdiepen.

- Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

- Je bent bereid om een training/informatiebijeenkomst bij te wonen.

- Je bent in de maand april minstens 5 dagdelen beschikbaar.

Tijdsbeslag en ondersteuning Tijdsinvestering: in de maanden april t/m juli minstens 5 dagdelen. Training: je neemt deel aan een training/informatiebijeenkomst. Handboek: je ontvangt een map met instructies en tips.

Meer informatie / interesse: Bel of mail met Rebecca Geeraert, Natuur en Milieu Overijssel, 038-4250960, geeraert@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Expeditie Wildernis