Someren
Terug naar overzicht

Geef Someren een stukje natuur terug!

19 November 2022
Noord-Brabant
Landschapsbeheer, Bomen planten, Biodiversiteit, Natuurbeleving

Plant jij met ons mee?

Op dit erf in Someren worden agrarische gronden omgevormd naar natuur. De ambitie van de initiatiefnemers is om zoveel mogelijk goeds te doen met hun grond. Rust in de bodem, heggen en bloeiers horen bij hun plan. Samen zorgen we hier met hen voor een prachtig raamwerk van gemengde heggen. Plant mee! Meld je aan

Logo
Logo

Heggen zijn mooi, interessant en nuttig.

Zoals je wellicht in de media hebt gelezen, is het van enorm belang dat we de heggen en landschapselementen die Nederland ooit rijk was, zo snel mogelijk gaan herstellen. Dat is exact missie van de stichting Hoopheggen: Zoveel mogelijk heggen met zoveel mogelijk mensen”. Help jij mee?

Hoe ziet zo'n dag eruit?

Samen met de grondeigenaar maken we er een super gezellige plantdag van. Je komt een dagdeel heggen planten met een gemotiveerde, enthousiaste club mensen. Samen zet je de meters in de grond, eet en drink je gezellig met elkaar en na een dagdeel (veelal zaterdagochtend) ga je na de lunch weer voldaan naar huis. De klus is klaar. Je hebt een enorme directe impact gemaakt op het biodiversiteitsherstel van die regio!

Een actief uitje in de buitenlucht, geschikt voor jong en oud (want fysiek niet heel zwaar) en een hele concrete manier om een steentje bij te dragen aan onze prachtige natuur.