IMG_1290
Bas van Krieken
Terug naar overzicht

Bij de boer

14 January 2023
Olst
Landschapsbeheer, Bewonersinitiatief, Bomen planten, Biodiversiteit, Natuurbeleving

Voor het 2de jaar op rij gaat Hoopheggen op (werk)bezoek

Op een plek waar we vorig jaar al een heg plantten, gaan we nu weer aan de slag om extra te vergroenen. Deze boeren weten wat verwennen is, leert onze ervaring, dus een garantie op een mooie plantochtend heb je. Meld je aan

Logo
Logo

Heggen zijn mooi, interessant en nuttig

Zoals je wellicht in de media hebt gelezen, is het van enorm belang dat we de heggen en landschapselementen die Nederland ooit rijk was, zo snel mogelijk gaan herstellen. Dat is exact missie van de stichting Hoopheggen: Zoveel mogelijk heggen met zoveel mogelijk mensen”. Help jij mee?

Hoe ziet zo'n dag eruit?

Samen met de grondeigenaar maken we er een super gezellige plantdag van. Je komt een dagdeel heggen planten met een gemotiveerde, enthousiaste club mensen. Samen zet je de meters in de grond, eet en drink je gezellig met elkaar en na een dagdeel (veelal zaterdagochtend) ga je na de lunch weer voldaan naar huis. De klus is klaar. Je hebt een enorme directe impact gemaakt op het biodiversiteitsherstel van die regio!

Een actief uitje in de buitenlucht, geschikt voor jong en oud (want fysiek niet heel zwaar) en een hele concrete manier om een steentje bij te dragen aan onze prachtige natuur.