Terug naar overzicht

Wij zoeken een Begeleider Junior Rangers

Enschede
Betrekken van jongeren, Natuureducatie

In Enschede zoeken we een enthousiaste begeleider voor de junior rangers. Een Junior Ranger zit op de middelbare school en wil zelf graag meer betekenen voor een stuk natuur. Hij/zij maakt kennis met het gebied, leert over beheer, flora&fauna en gastheerschap. Na 4 jaar mag hij/zij solliciteren naar een vrijwilligersfunctie van een vrijwillig boswachter.

Wat doe je als begeleider?

Als begeleider van de JuniorRangers ga je 1 keer per maand op zaterdagochtend van 9,00-12,00 aan het werk met de jongeren in hun eigen gebied. ( met uitzondering van de zomermaanden) Je werkt in klein vast team zodat jullie elkaar kunnen afwisselen.

Wie wordt Junior Ranger?

Een Junior Ranger zit op de middelbare school en wil zelf graag meer betekenen voor een stuk natuur. Hij/zij maakt kennis met het gebied, leert over beheer, flora&fauna en gastheerschap. Na 4 jaar mag hij/zij solliciteren naar een vrijwilligersfunctie van een vrijwillig boswachter.

Wat verwachten we van jou?

We verwachten niet van je dat je alle kennis hebt, maar het leuk vindt dit met en groep enthousiaste jongeren te ontdekken. Er is een zeer uitgebreide map met mogelijkheden voor de bijeenkomsten ( ruim 4 jaar is klaar!) Heeft het team de kennis niet, dan zorgen we er samen met jou ervoor dat een collega of deskundige vrijwilliger jullie daarbij helpt die ochtend.

Inzet Junior Rangers

De Junior Rangers op de Lemerberg zijn bijvoorbeeld al ingezet op de Natuurwerkdag ( openingshandeling met mevr May, het omzagen van een boom zelfstandig verricht), Lammetjesdag, NLdoet en onlangs heeft 1 Ranger in het engels! de jury van de Entante Florale verteld wat ze zoal doen.

Opleiding, vergoeding, kleding

Uiteraard krijg je van ons ondersteuning en opleiding, reiskosten vergoeding, kleding in bruikleen etc. Wij vragen van jou een verantwoordelijk instelling en je moet het leuk vinden om met deze groep bij te dragen aan het landschap. Meer info www.landschapoverijssel.nl/juniorrangers.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Carin de Cloe