Record aantal deelnemers Bloemenlint tijdens ‘Earth Day’

Op zondag 22 april 2018, tijdens ‘Earth Day’, zijn op verschillende plekken in Overijssel zaden geplant, waar over een tijdje wilde bloemen uitkomen. Hiermee helpen we onder andere wilde bijen, die belangrijk zijn voor de bestuiving van onze planten.

Op zondag 22 april 2018, tijdens ‘Earth Day’, zijn op verschillende plekken in Overijssel zaden geplant, waar over een tijdje wilde bloemen uitkomen. Hiermee helpen we onder andere wilde bijen, die belangrijk zijn voor de bestuiving van onze planten. De acties werden georganiseerd door Groene Loper Enschede, Oldenzaal-Losser en Zwolle.

Tekort aan bloemen

Bijen zorgen niet alleen voor honing, ook bestuiven ze onze landbouwgewassen. Wilde bijen hebben het moeilijk omdat er steeds minder voedsel voor hen te vinden is. Om de bij een handje te helpen, organiseerden verschillende Groene Lopers in Overijssel een bloemenlint-actie. Tijdens Earth Day, de jaarlijks terugkerende ‘dag van de aarde’ die wereldwijd op 22 april wordt gevierd, zijn o.a. in Enschede, Oldenzaal en Zwolle volop zaden geplant. Over een tijdje komen er kleurrijke bloemen uit de zaden, waar insecten zoals bijen, hommels en vlinders van houden.

Record aantal deelnemers in Enschede en Zwolle

De bloemenlint-actie in Enschede had dit jaar een record aantal deelnemers: meer dan 50 initiatiefnemers en basisscholen deden mee aan de actie. O.a. het grote braakliggende terrein achter de AKI werd ingezaaid. Ook Zwolle kende een record aantal deelnemers. Dit jaar deden maar liefst 86 buurttuinen, zorgorganisaties, scholen en kinderdagverblijven uit Zwolle mee!

Basisscholen Oldenzaal

In Oldenzaal werd de bloemenlint-actie georganiseerd door Groene Loper Oldenzaal-Losser i.s.m. de imkervereniging, De Höfte en IVN Oldenzaal. Hier gingen o.a. deelnemers van leerwerkbedrijf ‘De Werkwijzer’ aan de slag met het inzaaien van bloemenmengsel. Bij Natuur en milieu-educatief centrum ‘De Höfte’ staken leerlingen van basisscholen De Linde en De Bongerd de handen uit de mouwen, samen met vrijwilligers, buurtbewoners en het College van B&W, zie ook het leuke beeldverslag van De Twentse Courant Tubantia!