Groene Burendag

Om de bij een handje te helpen, organiseren de Groene Lopers in Overijssel de actie ‘Groene Burendag’. Op 22 september 2018 - landelijke Burendag - willen we Overijssel ‘vergroenen’ met biologische geteelde, bij-vriendelijke bloembollen. Ruim 200.000 bollen gaan de grond in!

Tekort aan bloemen voor insecten

Insecten hebben het moeilijk. Onder andere door toenemende monoculturen in de landbouw en het betegelen van tuinen, is een tekort ontstaan aan bloemen waar bijen en andere insecten nectar en stuifmeel verzamelen. Met name vroege bijensoorten zoals hommels hebben het lastig, want vooral aan het begin van het groeiseizoen zijn er te weinig bloemen. En daarmee komt de bestuiving van onze planten in gevaar.

Ruim 200.000 biologische bloembollen de grond in!

Om de bij een handje te helpen, organiseren de Groene Lopers in Overijssel de actie ‘Groene Burendag’. Op 22 september 2018 - landelijk Burendag - gaan we de provincie Overijssel ‘vergroenen’ met 200.000 biologische geteelde, bij-vriendelijke bloembollen! De bollen zijn met flinke korting geleverd door de firma 'Natural Bulbs' en worden geplant door buurtinitiatieven in Zwolle, Vechtdal (Dalfsen, Ommen, Hardenberg), Almelo, Hof van Twente, Enschede, Oldenzaal en Losser. Ook verschillende scholen doen mee aan de actie.

Bloemen in het vroege voorjaar

In het vroege voorjaar komen er kleurrijke bloemen uit de bollen, zoals de paarse boerenkrokus, blauwe druifjes en kleine, lila-kleurige tulpen. Hiermee helpen we onder andere wilde bijen, die belangrijk zijn voor de bestuiving van onze planten en landbouwgewassen.

Actie i.s.m. Bijenbeweging Overijssel, IVN Natuureducatie, Landschap Overijssel

Groene Burendag