Terug naar overzicht

Gezocht: vrijwilliger voor controleren vaartochten en fiets-speurtochten in het Vechtdal

Vechtdal
Communicatie en PR, Natuureducatie

Natuur en Milieu Overijssel zoekt een vrijwilliger die wil helpen bij het uitvoeren en controleren van een viertal vaartochten en een viertal fiets-speurtochten in het Vechtdal. Je levert hierdoor een belangrijke bijdrage aan het actualiseren van een educatief scholenprogramma in het Vechtdal. Het scholenprogramma ‘Ruimte voor de Vecht, beleef je omgeving’ is in 2010 ontworpen in het kader van programma Ruimte voor de Vecht. De laatste jaren is echter dankzij het programma Ruimte voor de Vecht veel veranderd in het gebied. Om deze reden is actualisatie van de vaartochten en fiets-speurtochten noodzakelijk. Jij kan een bijdrage leveren aan deze actualisatie! De achttal tochten dienen in februari en maart uitgevoerd en gecontroleerd te worden.

Vrijwilliger gezocht!

'Ruimte voor de Vecht, beleef je omgeving’

Het educatieve scholenprogramma ‘Ruimte voor de Vecht, beleef je omgeving’ is geschikt voor groep 5 t/m 8. Het programma betrekt de leerlingen op een actieve manier bij hun directe leefomgeving. Onderwerpen die aan bod komen zijn cultuur, historie, natuur, water, landschap, landbouw en recreatie. Het programma bestaat uit opdrachtkaarten voor in de klas en een speur-fietstocht voor groep 5/6 en een vaartocht voor groep 7/8 voor in het veld.

Jouw taak

Noodzakelijk is dat een viertal vaartochten en een viertal fiets-speurtochten uitgevoerd en gecontroleerd worden.Het gaat om tochten in Dalfsen, Hardenberg, Ommen en Zwolle. Per tocht is een opdrachtenboekje en een docentenhandleiding beschikbaar. Jij gaat de tochten uitvoeren en kijken of de informatie in het opdrachtenboekje en de docentenhandleiding nog klopt. De tochten zijn ± 10 jaar geleden gemaakt, dus vermoedelijk is het een en ander veranderd in het landschap. Wanneer dit het geval is, noteer jij ordelijk en gestructureerd wat aangepast dient te worden. Bij voorkeur maak je foto’s van de aanpassingen. Jouw bevindingen koppel je vervolgens terug naar ons.

Vaardigheden & Interesses

  • Je hebt affiniteit met educatie.
  • Je hebt oog voor detail.
  • Je werkt ordelijk en gestructureerd.

Wat bieden wij?
Wij bieden je een vrijwilligerscontract voor deze klus zodat je tijdens je vrijwilligerswerk verzekerd bent. Daarnaast heb je een vast contactpersoon bij Natuur en Milieu Overijssel voor afstemming en vragen. Er is een vrijwilligersvergoeding mogelijk.

Planning
In de maanden maart en februari dienen een viertal vaartochten en een viertal fiets-speurtochten uitgevoerd en gecontroleerd te worden. De tijdsinvestering per tocht bedraagt één dagdeel. Na het uitvoeren en controleren bespreek je de aanpassingen met een medewerker van Natuur en Milieu Overijssel. De tijdsinvestering hiervoor bedraagt één dagdeel.

Meer weten?
Voor informatie en vragen, neem contact op met Rebecca Geeraert via 038-4250974 of mail naar mail