Terug naar overzicht

Orientatiecursus over voedselbossen

1 december 2018
Cellebroederspoort, 2e Ebbingestraat 1, Kampen
Vinden en binden van vrijwilligers, Betrekken van jongeren, Natuureducatie, Natuurkennis

Op zaterdag 1 december 2018 organiseert de School voor Voedselbosbouw Overijssel een derde oriëntatiecursus over voedselbossen. De oriëntatiecursus is bedoeld om de deelnemers helder te laten worden of zij zelf ook ècht een voedselbos willen en hen een beter beeld te geven van wat daarvoor nodig is. Een voedselbos is namelijk meer dan een losse verzameling bomen en struiken, en kan verschillende meerwaarden opleveren – mits je je erin verdiept. De oriëntatiecursus is ook interessant voor degenen die overwegen om zich aan te sluiten bij een lopend initiatief, daarover moeten meebeslissen. of gewoon nieuwsgierig zijn.

voedselbossen

Ter plekke horen en zien deelnemers onder meer hoe Hanjo IJkhout en Karen Brus, bestuursleden van Stichting Natuurspeelplaats Voedselbos, aan de slag zijn gegaan met hun idee voor een voedselbos. De cursus wordt verzorgd door pionier Fransjan de Waard: bosbouwer, bestuurslid van Stichting Voedselbosbouw Nederland en voorzitter van Eetbaar Olst-Wijhe.

De kosten voor deelname aan de oriëntatiecursus bedragen 40 euro. (Graag dit bedrag overmaken bij de aanmelding)

Ontwerpcursus

Voor iedereen die er echt werk van wil maken en zich grondig wil voorbereiden, organiseren we in 2019 van maart tot oktober een ontwerpcursus. Hiervoor krijg je nog een uitnodiging. Hierin krijg je brede input over uiteenlopende inhoudelijke aspecten, en doorloop je met elkaar alle stappen van een integraal ontwerpproces. Als je een plek hebt of langdurig kunt gebruiken, pas je de nieuwe en oude kennis daar direct op toe. Als je daarvoor interesse hebt geef kan je dat alvast aangeven bij

Peter Adema, adema@natuurenmilieuoverijssel.nl