Terug naar overzicht

MINI cursus Bushcraft in Almelo

17 november 2018
“Buiten de Wateregge” in Almelo
Betrekken van jongeren, Natuureducatie, Natuurkennis

Het dagelijks leven houdt ons bezig met school, werk, sport, tv en meer. We weten bijna niet meer hoe gewoon alles is, van boodschappen doen, tot het aansteken van het vuur; alles is vanzelfsprekend. Op zaterdag 17 november nemen we daar even afscheid van en gaan we genieten van de natuur en alles er omheen. Bushcraft, een steeds vaker voorkomend fenomeen, lijkt iets voor ervaren kampeerders en buitenmensen; maar onze bushcraft is voor iedereen geschikt. Zowel voor vader/zoon/dochter als voor moeder/zoon/dochter maar ook voor een fitte Opa/oma/kleinkind. Samen met elkaar gaan we weer even terug in de natuur in.

Bushcrafter Mike Holkamp

Tijdens deze MINI cursus Bushcraft leer onder begeleiding van een doorgewinterde Bushcrafter Mike Holkamp van Tikaani Outdoor je vuur maken zonder lucifers, en op je eigen vuur je eten te bereiden. Jullie zullen meer begrijpen, meer zien en vooral meer verliefd worden op de natuur en het echte “outdoor” leven! Samen met Tikaani Outdoor gaan we ervoor zorgen dat jullie samen klaar zijn om zelf van de gebaande paden af te wijken en in de toekomst je eigen (micro) avonturen te maken en beleven.
We organiseren deze dag op het schitterende “Buiten de Wateregge” in Almelo.Je zintuigen worden die dag geprikkeld, doordat we je het bos laten zien door de " ogen van de wolf".


Programma:
10.00 uur Ontvangst op Erve Wateregge en aanvang van het programma. ca. 16.00 uur einde

Prijs per vader/zoon-moeder/dochter is slechts € 50,00 voor TWEE personen incl. een firesteel, een goed mes voor de ouder en een goed/veilig mes voor het kind; eten en drinken, een stoere pet en een geweldige ervaring om mee naar huis te nemen!
Aanmelden is vereist, en kan hier!

Foto: vrij gebruikt van (https://iye.scot/tours/bushcraft/)