Terug naar overzicht

Inspiratiedag voor werken met Jeugd & Jongeren in de natuur

7 oktober 2017
de Fermerie
Betrekken van jongeren, Natuureducatie

Ben je op zoek naar inspiratie of praktische tips voor het organiseren van succesvolle jeugdactiviteiten? Hoe je natuureducatie spannend, cool en stoer kunt maken? Hoe je de aandacht vast kunt houden en welke werkvormen echt werken? Wat je met jeugd en jongeren kunt doen in voedselbossen en Tiny Forests? En hoe je begrippen als ‘duurzaamheid’ en ‘circulaire economie’ begrijpbaar kunt maken voor je jeugd? Kom dan op zaterdag 7 oktober van 10.00 tot 16.00 uur naar de inspiratiedag voor werken met Jeugd & Jongeren in de natuur in de Fermerie in Deventer.

Voor wie?
De inspiratiedag Jeugd & Jongeren in de natuur is bedoeld voor IVN’ers en andere natuurvrijwilligers die actief op pad gaan met kinderen en jongeren, zoals jeugd- en jongerenbegeleiders, natuurouders, schoolgidsen etc. Ben je nog niet actief bezig als vrijwilliger, maar wel geïnteresseerd? Ook dan ben je van harte welkom!

Doel
Het doel van deze dag is het delen en uitwisselen van ervaringen van natuurvrijwilligers, IVN-afdelingen en natuur- en milieugroepen en verdieping opdoen in bepaalde onderwerpen. Het is een dag vol inspiratie, ontmoeting, uitwisseling en praktisch bezig zijn.

Aanmelden en meer informatie
Deelname aan deze dag is kosteloos. Je kunt je tot 5 oktober aanmelden via de website van Natuur en Milieu Overijssel. Onderaan de pagina vind je daar een aanmeldformulier. De bijenkomst is in de Fermerie in Deventer (Muggeplein 9). Meer informatie over het programma en een beschrijving van de workshops vindt je in de bijlage (pdf). Heb je een vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Peter Adema via 038-4250960 of adema@natuurenmilieuoverijssel.nl.

Download hier de pdf met het programmaoverzicht