Terug naar overzicht

Insectencursus

20 april 2018
Zwolle
Natuureducatie, Natuurkennis

Hoewel alle insecten koudbloedig zijn, zijn ze hotter dan ooit. Er is veel media aandacht geweest over het feit dat ze in aantal enorm achteruit gaan. Insecten vinden we overal om ons heen, soms mooi, soms lastig, maar over het algemeen bijzonder nuttig. Zeker de moeite waard om deze complexe wereld van ongewervelde zespoters te bestuderen. De cursus bestaat uit 5 lesavonden (vrijdag) met aansluitend op zaterdagochtend een excursie in verschillende gebiedjen in en rond Zwolle. Voorkennis is niet nodig.

Cursusdata
We starten op vrijdag 20 april met een algemene inleiding. Vervolgens komen op de 4 volgende avonden en ochtenden verschillende groepen insecten aan bod, zoals vlinders, libellen en zweefvliegen. Verder kijken we in de cursus ook naar het belang van inventariseren van bepaalde soorten en het belang van insecten voor onze leefomgeving. Locatie: vergaderzaal Milieuraad, Campherbeeklaan 82 A, in Zwolle

Meer informatie en inschrijven
Meer weten over deze cursus? Neem dan contact op met Alfred van der Burgh, telefoon: 06-51414548 of per mail: insecten@ivnzwolle.nl. aanmelden gaat ook via Alfred.